بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Saturday, August 31, 2013

Melibatkan diri dalam bisnes Online. Kenapa?

Macam skema habis tajuk post kali ni. Macam tajuk karangan penulisan PMR. Hewhew
Okay, masa untuk serius. Ini masa depan yg gua pilih. 

Bisnes online? Atter kenaper tetiber? Soalan paling femes untuk gua setakat ni.


Jawapan dia senang. Menjadi usahawan dan berniaga kan Sunnah. Apa salahnya mencuba. Based on my experience *aiseh omputih , gua dah bekerja makan gaji bermula Mei 2012 yakni selepas habis belajar. Gua bekerja sebagai Penolong Pengurus di Domino's Pizza dan Pengurus di Breadstory. Gaji? Boleh tahan laa untuk pemegang award Diploma yg tak seberapa ni kan. Nak di pendekkan cerita, penghujung bulan Ogos 2013, gua baru tersedar gua takde duit simpanan. Aigoo. Lambat kan? Tapi omputih kata, better late than never.

Isu dia sekarang, bukan gaji tak cukup. Tapi cukup cukup.


Gua memilih untuk tidak memberi sebarang alasan lagi. Gua berpegang pada kata-kata ni; "Saya yakin dan percaya keputusan hidup terletak ditangan saya. Saya memilih untuk kaya dan berjaya"

Soalan femes yang ke-2 untuk gua yg ala ala retis ni, kenapa pilih healthcare product?


Senang! Semua orang nak sihat kan? Gua nampak macam sihat. Tapi berpenyakit. Melihat susuk tubuh gua yg sihat ni, tak ramai yg tahu gua sebenarnya kurang darah/hemoglobin cair. *bersimpati dengan diri sendiri. Sobb. Teringat lagi kata kata nurse yg check darah gua masa gua nak mencuba menderma darah "darah awak ni cukup untuk awak je. tak boleh nak derma" Ini bukan cerita lawak. Sedih tahu?

Sebenarnya badan kita ni tak cukup vitamin. Takde supplement yg gua amek sebab berlagak ingat makin tua makin kuat. So sebelum perkara yg tak diingini berlaku, baik mencegah dari mengubat.

Kenapa pilih Shaklee?


Sebab shaklee ada supplement bukan pil/tablet. Untuk pengetahuan, gua memang susah nak telan ubat pil. Nak nak lagi yg besor ghuper taik kamben. Hish ngeri! And one more thing, Shaklee tak susahkan distributor dia. Tak payah keluar rumah cari customer, tak payah nak pergi pejabat pos untuk pos barang and tak payah nak cari downline pun dah boleh kayo InshaAllah. Order ajer kat Shaklee. Depa antor. Kita goyang kaki je depan lappy. Janji line internet laju selaju lajunya. Yg penting, jaga customer. Biasa la tu, kerja gua dulu pun jaga customer. Tatang habeh! muah.xoxo.

Ada org cakap produck Shaklee mahal?


Okay, acer bacer header gua kat atas nuh. If you think wellness is expensive, try illness.
Haa tertusuk dan menusuk? Keputusan dekat tangan ampa na.


akan datang kita ceghiter pasai produk noh.

2 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

syamimihaziqah said...

Fatin amek Shaklee sekarang? Ke jadi agent jugak? Heee

Fatin Rahmat said...

Jadi agent. Hehehe I kan business minded.

Template by:
Free Blog Templates