بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Thursday, November 4, 2010

kau sahabat kau teman

hari nie hari last kelas untuk sem nie. happy tapi sedih. happy sebab tinggal nak struggle untuk Final Exam je. tapi sedih pulak sebab dah nak berpisah ngan senior² final year, sem 5. dah lah baru sem nie kenal-kenal ngan diorang, rapat ngan diorang, selalu lepak ngan diorang T__T

ok, sebenar nye entry kali nie nak tulis tentang seorang sahabat, teman rapat, teman suka duka sepanjang sem nie. *sila sediakan tisu cepat*

sahabat,
kau hadir tanpa ku duga
perkenalan bermula di facebook
walaupun pernah berjiran
namun tak pernah bertegur

AdaMaya,
ku kira itulah punca perkenalan kita

kem fasilitator,
disini lah bermula segalanya
kita berkenalan semula
lagak bagai tidak pernah kenal

minggu orentasi,
kita semakin rapat
kemana sahaja berdua

orang pelik, kita "ignore" je
bukan kita buat salah pun kan?

karnival sukan,
tugas mu yg pertama
ku hanya menolong ape yg termampu
Alhamdulillah berjalan lancar

kem kelab kembara,
oh terlalu banyak memori
 pahit atau manis
hanya kau dan aku tahu
tak mungkin dilupakan

hari demi hari berlalu
tak kita sedar

sahabat,
terlalu banyak dugaan mu
kawan-kawan,
kewangan,
hati dan perasaan,
sungguh hebat kau diuji

aku,
bukan lah antara sahabat terbaik mu
hanya mampu menolong sekadar termampu

dear,
 

"I won't promise to be your friend forever, because I won't live that long. But
let me be your friend as long as I live."




2 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

ieqa said...

mencentuh :'(

Fatin Rahmat said...

sebak kan? huhu

Template by:
Free Blog Templates