بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Friday, December 24, 2010

Mama suka kalau anak mama kawen awal


lambat gile aku bangun tido hari nie. kalau dah tido pun lambat, macam mane lah nak bangun awal. teruk betul perangai aku. tapi mase cuti jela aku buat keje tak berfaedah nie. nanti dah start sem, start lah tak cukup tido. eh yeke? awal-awal sem tak kot.

macam biasa lah lepas bangun tido, basuh pinggan mangkuk yang berlonggok kat sinki tu. sebab mama dah masak. takkan bangun nak terus melantak. kang kalau kene ketuk ngan mangkuk, naye je. baju dalam mesin basuh pun ade yang tak bersidai lagi. saje je tu nak tunggu aku bangun, sidai semua tu. tak kesah pun.

masa makan sorang-sorang sambil tengok tv dengan mama and adik, tetibe mama cakap, "mama suke je kalau anak mama kawen awal". tak tau lah cerita ape die tengok pagi tadi yang membuatkan die cakap macam tu. nak kata sentap tu takde lahh. pelik je.

 "yolahh mama, esok angah kawen lah" kata aku.

tetibe teringat kat arwah abang. kalau arwah ade, mesti lagi teruk loya buruk die kat mama. tapi sekarang...


p/s - malam nie dinner anniversary mak abah yg ke-2 tanpa arwah abang.
aku rindu sangat kat arwah. T__T

4 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

ieqa said...

oloooo sabauuu ehh?

banyak-banyakkan al-fatihah utk arwah :')

mzhany said...

umm dik, kekdg org tua kite ni nak anak perempuan kawin awal, sbb riso...dorg kadang2 suke pikir mcm2..dgn keadaan dunia sekarang ni pun mcm2 hal kan...

lagi 1, org tua nih, bila dia tahu n kenal sape yg akan jaga anak dia tuh jadi senang la hati dia bila dia dh tiada kan...

umm xpe dik, adik belaja lagik kan...InsyaALLAH...belajar elok2 yer....

Fatin Rahmat said...

ieqa : thanks ieqa! :')

same-same lah kite sedekah Al-Fatihah utk arwah eh.

Fatin Rahmat said...

mzhany : betul jugak tu kak. tapi saya nie single lagi haa. belajar pun tak abes lagi. hehe

lagipun kak, saya tak ready lah nak kawen awal nie. huhu

thanks atas nasihat akak tu. insyaAllah saya akan belajar rajin-rajin! :)

Template by:
Free Blog Templates