بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Friday, February 18, 2011

Kalau ade Facebook, jangan nak menggelabah bole?

eh apsal marah bebeno tajuk aku tu? haa aku tak marah pun. geram je. sebab pasal Facebook nie lah, banyak bende bole jadi kan. takde Facebook, bosan pulak ase. MySpace dah setahun tak buka. Friendster pulak sampai dah tak ingat ID and password. maaf lah. kene bias sikit dalam memilih "social networking" nie :P

tapi dalam semua "social networking" tu, Facebook lah yang paling bahaya. sebab security die tak kuat. takde privacy. stalker suke ah mende mende gini. so kalau nak update status ke nak tulis pape kat wall tu, nak kene pikir la pulak ape kata orang, ape perasaan orang yang membaca. tak bole lah nak cakap "eh, ade aku kesah pulak". sebab MEMANG kene KESAH.

lagi satu, kalau dah ade account Facebook tu, memang tak bole lari lah dari LIKE button and COMMENT button tu. kalau rase rase taknak orang LIKE or COMMENT dekat status or whatsoever, sila lah remove semua friends yang ada. tak pun, deactivate je account Facebook tu. habis cerita. 

Facebook nie jugak takde diKHASkan untuk kapel. kalau rase taknak orang lain selain bf/gf korang yang komen komen, buat account Facebook baru yang korang berdua je jadi friends. so dengan cara tu, memang takde laa orang lain selain bf/gf korang yang duk komen ngan like. orang lain pun takde laa nak irritating bile tengok post sang makwe jeles or sang pakwe jeles bile ade orang selain diorang yang komen.

yang paling aku tak bole blah tu, bile ade status or post yang diupdate, and kite LIKE, bole pulak ditanye kenapa like. dah kalau ade button WHO CARES, memang dah lame tekan dah. so jangan nak menggelabah sangat laa wahai pengguna Facebook oii. rilex suda. Facebook je kot. tak perlu sampai nak bergaduh, bercerai sane bercerai sini, jeles sane jeles sini. that makes you look so stupid okay!

okay sampai situ jela bebelan aku kali nie. penat.

8 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

Eyra. said...

I likeeeeeeeeeeeeeeee ^^

Cik Ezy said...

kn best kalo ade button who cares..
org post status je laju g klik ctu..
kompem rmai yg saket ati..
kite pon mybe akn sket ati..
ekeke

ieqa said...

Memang menggelabahhh!
Baru awek, belum bini lagi.
Lek arrr. huehhs

☢▁ ▂ ▃ ☠ uNix LuRvE kEy ☠ ▃ ▂ ▁☢ said...

sgt2 like entry ni!!!
ak dh delete+blocked ****hias!!!
kah3!!!

Fatin Rahmat said...

* Eyra :


click LIKE button! haha

Fatin Rahmat said...

* Cik Ezy :


haha kalau betul ade button tu, memang takkan miss utk tekan button tu! >__<

Fatin Rahmat said...

* ieqa:


kite tengok jela org menggelabah tu dapat tahan sampai bile kan kann? huhu

Fatin Rahmat said...

* Sab :


ape si hias tu dh buat kat ko kali nie? haha

Template by:
Free Blog Templates