بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Wednesday, December 22, 2010

Masalah yang selalu muncul bila blogwalking


sejak dah terjebak dalam BlogLarian hari tu, aku rajin blogwalking ke blog blogger yang tersenarai dalam senarai BlogLarian / rumah blog. dan dikesempatan nie, aku nak ucap bebanyak terima kasih dekat follower-follower kesayangan aku yang sudi follow blog yang tak berape menarik nie. hehe thanks guys! ♥

tapi kan, selalu je ade masalah bile nak blogwalking nie. antara masalah die, line broadband celcom aku yang suke sangat ter'lost' connection tibe-tibe. bayangkan tengah tunggu page BlogLarian loading, tup tup hilang coverage. satu hal nak kene refresh balik. pastu tunggu lagi. adoii sabar sabar.

sekarang nie bersyukur jugak la dekat BlogLarian sebab dah upgrade macam-macam. nak loading page pun dah tak berat macam dulu. so makin senang aku nak blogwalking and tinggal jejak aku kat sane sini untuk di follow balik.

bile cakap pasal tinggal jejak nie, aku nak ngadu sikit lah pasal penggunaan chat box. tak kisah lah kat mane korang letak. so far aku takde masalah nak cari chat box. cuma masalahnye timbul bile ade blogger yang guna cbox


aku lebih prefer gune shoutmix box sebab die lebih senang nak tinggal jejak.


tak kisah pun sebenarnye. nak guna chat box jenis pape pun takpe. tapi bile gune cbox tu, aku macam berat je nak tinggal jejak kat situ. bukan nak demand ke ape. tapi sebab die kene taip satu-satu. name, url and message. kalau shoutbox pulak, die dah automatik akan ade name and website kite. so kite tinggal nak taip message je.

dengan keadaan internet yang sedikit nazak, kadang-kadang bile terpandang cbox tu, aku tak jadi nak follow. sebab malas nak taip satu-satu. bukan sengaja nak 'bias' tau. tapi itu la hakikat nya. and bile line okay je aku akan tinggal jejak and follow blogger yang gune cbox. so jangan marah naa :P


p/s - buat blogger yang takde shoutmix box lagi, rajin-rajin lah letak kat blog korang. senang nak tinggal jejak bile singgah kat blog korang nanti.

mane nak dapat shoutmix box nie?
tak susah pun. google je. segalanya di hujung jari anda! :)

18 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

nuR izyan said...

oh..itu ye beza cbox&shoutbox..XD~~kuno benor den ni..haha :)

Fatin Rahmat said...

nuR izyan : yep! banyak beza die. hehe takpe, tak terlambat lagi nak tau perbezaan die :P

wachak said...

salam perkenalan fatin.

Guna shoutbox selalu kena spam. Yg selalu singgah untuk buat promosi / iklan / MLM suka ar sebab x payah nk taip satu2. Just singgah & enter. Dengan menggunakan cbox masalah spam ni bleh dkurangkan ckit. :)

deqdeq said...

DeQdEq perasan juga tu...kdg2 mmg rasa malas juga bila nak tinggal jejak bila nak kena taip name, url semua tu

ieqa said...

adoiii demand die ni~~ hahaa
nasib baik ai memang pakai shoutbox :P

trahlicious said...

kejam...
no wonder anda x conteng d cbox syer...
sedih yer.. (T.T)

Eyra. said...

eyra pon lebih prefer shoutmix sebab lagi semart :D

Fatin Rahmat said...

wachak : ohh ade jugak eh keburukan guna shoutbox nie? huhu thanks for your info! :)

Fatin Rahmat said...

deqdeq : haa kan? automatik jadi malas tambah-tambah lagi bile line slow. huhu

Fatin Rahmat said...

ieqa : teruk kan demand? haha takpe, saje je nak ngadu. sebab banyak kali dah jumpe cbox. adoii

deqdeq said...

tu la...bila dh mcm tu klu rajin je la tulis gak komen seringka yg boleh..hhehe

Fatin Rahmat said...

trahlicious : haha sian kau. eh aku nak demand lagi satu ngan kau.

comment tu kat tuka la setting pop-up windows. berat tau tak nak loading page by page. haha buat cepat! :P

Fatin Rahmat said...

Eyra : kan kan? smart shoutmix nie sebab yg guna tu smart jugak. hehe :D

Fatin Rahmat said...

deqdeq : haha same la kite. bile dah kene taip satu-satu, jawabnye message pun pendek jela. >__<

ieqa zulaica said...

betol gak fatin .. ieqa pon ase mls if kene taip satu2 na copy url blog kite lagi . malas2 . huhu

Fatin Rahmat said...

ieqa zulaica : malas gile kan nak taip? huhu tapi kadang-kadang tu kene jugak la taip. sebab tak berbaloi pulak tunggu loading lame-lame tapi taknak taip pape kan? hmm

mzhany said...

huhu fatin, akak lagi suke komen entri la...kecuali masa agak terhad br akak tuli kat chatbox

Fatin Rahmat said...

mzhany : hee fatin pun dah mula suke komen kat entry skrg nie sebab malas nak tinggal link kat chatbox! :)

Template by:
Free Blog Templates