بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum
Selamat Berkunjung ke Blog Fatin Rahmat!

Monday, December 20, 2010

Tips untuk tingkatkan nuffnang



haha saje je buat entri nie. padahal nuffnang ciput je lagi haa. tapi takpe, saje nak share tips. bukan kene bayar pun kan. sebenarnye ade banyak tips nak naikkan duit dalam nuffnang tu. cuma kene rajin sikit. tak susah pun.

tips kat bawah nie penting untuk up trafik.

1 - kene rajin blogwalking!
2 - rajin kan diri untuk komen entri di post blogger lain.
3 - selalu update entri best, yang orang suka baca.
4 - update entri yang berkualiti ( tanpa short form, elak guna bahasa pasar )
5 - dekat page blog tu letak paling maximum, 3 post je ( so pageview akan bertambah)
6 - digalakkan update blog lepas pukul 11pm atau 12am ( masa nuffnang berkerja )
7 - kalau ade facebook, share link post kat wall masing-masing.

dan paling penting, kene lah rajin click iklan nuffnang blogger lain. takkan korang nak follower je yang bertambah, tapi duit kat nuffnang tak bertambah. betul tak? :P so lepas nie kalau blogwalking tu, sambil-sambil tu, click la nuff kawan-kawan. hehe nie ade satu lagi info. mungkin ade yang dah tahu, tapi rasenye ramai blogger yang tak tahu lagi.

" Amaran kepada semua blogger yang suka klik iklan sendiri atau yang terlibat dengan Team Klik Nuffnang, kini pihak Nuffnang telah mengeluarkan amaran. Mana – mana blogger Nuffnang yang terlibat dalam hal ini, akaun Nuffnang mereka akan di banned. "




kalo ade lagi tips, sudi-sudi lah berkongsi. thanks! :)

14 orang yg berminat dengan entri kat atas nie:

deqdeq said...

emm...DeQdEq mmg msh baru dgn Nuffnang ni...

Lis Amir said...

tips yg bguna. thanx for sharing :)

Fatin Rahmat said...

deqdeq : same la kite. still new lagi dalam nuffnang nie :)

Fatin Rahmat said...

Lis Amir : same-same! kalau ade tips lagi, sudi-sudilah kongsi jugak okay :)

areteacar said...

thanks f0r the inf0 :)

Fatin Rahmat said...

areteacar : most welcome! :))

echah mashuri said...

hehe..n yg pnting elakkan fraud klik.:)

Fatin Rahmat said...

echah mashuri : fraud klik? err ape tu eyh? huhu

ieqa zulaica said...

fatin..taw ta ... ieqa g at blog2 org kan sume nuff tdo .. tade iklan pon .. da lame ta nmpk iklan nuff neh .. na kate tenet slow oke je laju je video yutube loadin .. huhu

Fatin Rahmat said...

ieqa zulaica : kan? fatin pun pelik jugak ngan nuff nie. tak pasti sangat bile mase die bekerja. tapi biase nye bile malam ade je iklan nuff. nie takde plak. tak tau la pasal pe. huhu

AfiQ said...

thanx coz share.. berguna ni.. hehehe.. =P

Fatin Rahmat said...

AfiQ : welcome! hehe same-same lah kite gune info nie okay. :)

geekz36 said...

tq for sharing. sgt berguna!

Fatin Rahmat said...

geekz36 : no biggie! hehe share la kat kawan-kawan lain okay. :)

Template by:
Free Blog Templates